ZA POD ZUB

Ovih sočnih i slasnih mini pita od rajčice tražit će se komad više! Priprema traje ravno 5 minuta, a pečenje 20-ak

Ovi zalogaji od lisnatog tijesta jednostavniji su nego što možete zamisliti i mogu biti super grickalica za goste ili za ponijeti na plažu

Ako dane provodite na plaži i još uvijek se sunčate, ova grickalica s rajčicom i kremom od feta sira bit će odlična za one pauze između plivanja i runde kartanja, a u slučaju da ste već na poslu i duge ljetne dane kratite druženjem s prijateljima, lako ih možete pripremiti i za tu priliku. Meni su još odlični i za jednostavan gablec, kada želim uštedjeti koju kunu i preskočiti obilazak pekarnica, a fini su i uz gledanje serije ili filma kojima se već dugo planiram posvetiti i sada sam napokon pronašla vremena.

image
Lidija Lončarić/

Za pripremu vam neće trebati puno sastojaka, što je još jedan plus, a ni sastavljanje nije pretjerano komplicirano. Mogu ispasti lijepi ili manje lijepi, ali okusom će biti isti pa se ne brinite previše oko izgleda. Na kraju, ako intenzivno koristite društvene mreže, sigurno ste već naišli na ovu ideju, ali od svih kombinacija koje se nude u bespućima interneta, reći ću vam, ova je daleko najbolja. Probajte!

image
Lidija Lončarić/

Mini lisnate pite s fetom i rajčicom

Trebat će vam:
1 paket svježeg lisnatog tijesta
150 g feta sira
2 žlice grčkog jogurta
papar
malo limunova soka i korice
1 veća rajčica
sol, sezam, masline po želji
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Feta sir, grčki jogurt i papar, malo korice limuna i soka dobro promiješajte kako biste dobili kremu, najbolje mikserom. Koristite šalicu kako biste od lisnatog tijesta dobili jednake krugove. Svaki krug premažite kremom od feta sira. Na to stavite rajčicu koju ste narezali na kolutiće i lagano natapkali papirnatim ubrusima kako biste otklonili višak tekućine. Rubove lisnatog tijesta preklopite na rajčicu. Premažite umućenim jajem i po želji pospite soli i sezamom. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju. Ohladite pa po vrhu rasporedite još malo kreme i dodajte kolutiće maslina, ili samo pospite začinskim biljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 03:46