KAKO JE DOBAR!

Ovo je jedan od boljih sendviča koji smo u posljednje vrijeme kušali, imamo recept chefa Nenada Komesa

Mladi chef napravio nam je japanski sendvič s gamberima, grilanim škripavcem i smokvama. I bio je fantastičan

Nedavno smo imali prilike popodne provesti s mladim chefom Nenadom Komesom, koji nam je pripremio nekoliko jela sa smrznutom ribom i plodovima mora. Sve recepte možete pronaći u novom broju magazina Dobra hrana, a u nastavku donosimo onaj za sendvič s gamberima, grilanim škripavcem i smokvama.

Dugo nismo pojeli slasniji sendvič od ovog pa, ako pri ruci imate još koju smokvu, nabavite pakiranje smrznutih gambera, pravilno ih odmrznite, a zatim uparite sa sirom koji ste prethodno obradili na grillu ili grill tavi. Također, potrudite se nabaviti i pravi mliječni japanski kruh (ili ga napravite sami), a zatim sve zaokružite jednostavnom kremom od vrhnja. Recept potražite u nastavku.

image
Berislava Picek/Cropix

JAPANSKI SENDVIČ S GAMBERIMA, GRILANIM ŠKRIPAVCEM I SMOKVAMA

Trebat će vam:

mliječni kruh
6 komada gambera
2 šnite sira škripavca
2 žlice kreme od vrhnja
1 svježa smokva
nekoliko listova špinata
1 režanj češnjaka, narezan na listiće
sol i papar
maslinovo ulje

Za kremu od vrhnja:

kiselo vrhnje s više masnoće
cvijet soli
mješavina papra s narančom
sezamovo tamno ulje
maslinovo ulje

Priprema:

Za kremu umiješajte sve začine u dvije žlice vrhnja, po želji dodatno jače začinite. Gambere marinirajte u maslinovom ulju, soli, papru i sitno sjeckanom češnjaku. Kruh (mliječni jer ima dosta masnoće) narežite na centimetar debljine i tostirajte na suhoj vrućoj tavi (najbolje teflonskoj) dok ne postane hrskav i ne dobije lijepu zlatnu boju. Gambere prepržite na vrućoj tavi dok ne pobijele, ali pazite da se ne prepeku. Kad su gotovi, maknite ih s vatre i ostavite da se odmore. Škripavac grilajte dok ne postane mekan i ne dobije zapečenu koricu. Složite sendvič: kremu od vrhnja namažite na kruh, stavite zatim grilani sir i gambere, pa smokve narezane na šnite. Svježi špinat narežite na trakice i stavite preko gambera, preklopite drugom šnitom kruha, lagano pritisnite i još ga malo tostirajte na vrućoj suhoj tavi s obje strane. Tost prerežite po pola i poslužite.

Više recepata za jela sa smrznutom ribom i plodovima mora potražite u novom broju magazina Dobra hrana. Pronaći ga možete na kioscima!

image
Fotografija: Tomislav Krišto/Cropix, Dizajn: Vesna Veselić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:49