DOBRA IDEJA

Ovo je jedini recept za krepku, bistru juhu od šarana koji će vam od sada trebati

 Vedran Peteh/Cropix/Cropix
Danijela Crnjak Andri, koja je s nama podijelila ovaj recept, vodi restoran "Kod bake". Tradicija joj je velika inspiracija i izazov

Trebat će vam:

polovica šarana
korjenasto povrće
češnjak
kuhana riža
lovorov list
peršinov list
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:

Ribu staviti kuhati u hladnu vodu sa začinima, korjenastim povrćem i lovorovim listom. Kuhati u otvorenoj posudi na laganoj vatri oko pola sata od početka vrenja. Kuhanu ribu izvaditi iz temeljca i očistiti od kosti. Temeljac procijediti, korjenasto povrće narezati na kockice. U čistu plitku lagano ugrijanu posudu uliti maslinovo ulje, dodati svježe nariban češnjak i pustiti da se lagano zagrije. Čim se osjeti miris češnjaka, dodati kuhano meso ribe i korjenasto povrće iz temeljca, preliti procijeđenom tekućinom i dotjerati okus. Prije serviranja dodati prethodno kuhanu rižu i posuti svježe kosanim peršinom.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 13:00