Recept koji ponavljamo

Ovog puta ispecite piletinu na malo drugačiji način, nećete požaliti

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Zamjenite klasik - piletinu s krumpirima ili mlincima s nešto drugačijim dodacima
Zamjenite klasik - piletinu s krumpirima ili mlincima s nešto drugačijim dodacima

Vrijeme pripreme: 12 minuta
Vrijeme pečenja: 30 minuta
Broj osoba: 4 osobe

PEČENA PILETINA S TIKVICAMA, SLANINOM I SIROM

Trebat će vam:
400 g pilećih prsa
1 veća tikvica
100 g dimljene slanine (ili pancete)
150 g naribanog sira (gouda, cheddar ili mozzarella)
1 jaje
100 ml grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
sol, papar i sušeni timijan prema ukusu
maslinovo ulje za premazivanje

Priprema:

Pripremite piletinu tako da je narežete na manje komade ili tanke trakice. Tikvicu naribajte i lagano posolite, pa je ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, zatim je ocijedite rukama. Slaninu narežite na sitne komadiće i kratko prepržite na suhoj tavi dok ne postane hrskava. U većoj zdjeli pomiješajte piletinu, ocijeđenu tikvicu, preprženu slaninu i naribani sir. U manjoj zdjelici umutite jaje s jogurtom, dodajte sol, papar i malo timijana, pa sve prelijte preko smjese i dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Namažite vatrostalnu posudu s malo maslinova ulja i rasporedite pripremljenu smjesu ravnomjerno. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 30 minuta, dok površina ne postane zlatna i sir se lijepo rastopi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 05:05