Vrijeme pripreme: 12 minuta
Vrijeme pečenja: 30 minuta
Broj osoba: 4 osobe
PEČENA PILETINA S TIKVICAMA, SLANINOM I SIROM
Trebat će vam:
400 g pilećih prsa
1 veća tikvica
100 g dimljene slanine (ili pancete)
150 g naribanog sira (gouda, cheddar ili mozzarella)
1 jaje
100 ml grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
sol, papar i sušeni timijan prema ukusu
maslinovo ulje za premazivanje
Priprema:
Pripremite piletinu tako da je narežete na manje komade ili tanke trakice. Tikvicu naribajte i lagano posolite, pa je ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, zatim je ocijedite rukama. Slaninu narežite na sitne komadiće i kratko prepržite na suhoj tavi dok ne postane hrskava. U većoj zdjeli pomiješajte piletinu, ocijeđenu tikvicu, preprženu slaninu i naribani sir. U manjoj zdjelici umutite jaje s jogurtom, dodajte sol, papar i malo timijana, pa sve prelijte preko smjese i dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Namažite vatrostalnu posudu s malo maslinova ulja i rasporedite pripremljenu smjesu ravnomjerno. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 30 minuta, dok površina ne postane zlatna i sir se lijepo rastopi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....