TJEDNI MENI

Ovog tjedna kuhamo šalšu i lignje na žlicu, punimo tikvice i radimo piletinu s mlincima

 Marko Miscevic/Cropix/
Na ovotjednom meniju našli su se recepti za omiljene klasike, ali i neke nova, slasna ljetna jela

Ovog tjedna oblačni ponedjeljak započinjemo jednostavnom ljetnom salatom s rižom, tunom i rajčicama za pripremu koje će vam trebati svega pola sata, a u utorak nastavljamo sa svinjetinom u drugačijem ruhu. Radimo je na kineski s đumbirom i poslužujemo uz jednostavnu salatu i pire od batata. U srijedu radimo brzu juhu od rajčice, a u četvrtak punimo omiljene tikvice. Umjesto klasičnog mljevenog mesa, tikvice ćemo ovog puta napuniti svježom kobasicom i povrćem pa poslužiti uz zdjelu sezonske salate. U petak se okrećemo sjajnom spoju sipe, lignji, hobotnice i slanutka i radimo ih na žlicu, subotu smo rezervirali za kuhanje šporke šalše, a u nedjelju uživamo u omiljenom klasiku - piletini s mlincima.

PONEDJELJAK

Salata s tunom i tri vrste riže

image
Berislava Picek/Cropix

UTORAK

Ljepljiva svinjetina na kineski

image
Neja Markicevic/Cropix

SRIJEDA

Juha od rajčice

image
Berislava Picek/Cropix

ČETVRTAK

Punjene tikvice

image
Berislava Picek/Cropix

PETAK

Sipa, lignja i hobotnica na žlicu

image
Biljana Gaurina/Cropix

SUBOTA

Domaća šalša

image
Marko Miscevic/Cropix/

NEDJELJA

Pileći batak i zabatak s mlincima

image
Marko Miscevic/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:36