7 JELA ZA 7 DANA

Ovog tjedna kuhamo varivo s grahom i najbržu tjesteninu, a radimo i slasne punjene i pohane rolice

 Izikmd/Getty Images/istockphoto
Na meniju je i najslasniji sendvič s gljivama, popečci od batata, slani muffini i losos s medom i limunom

Kada se kiša napokon stišala i pojavilo se sunce, odmah se osjećamo bolje i spremni smo za sedam novih, svježih prijedloga za ručak ovog tjedna. Prvi radni dan u tjednu jede nam se nešto brzo i jednostavno, ali slasno i utješno, pa tako radimo kremast iznutra, a hrskav izvana sendvič s gljivama i sirom. Nastavljamo s popečcima od batata, a zatim radimo varivo s povrćem i mljevenim mesom. Riba petkom ovog puta je losos, dok za vikend radimo hrskave slane muffine s kremastim punjenjem od špinata te punjene pa pohane pileće rolice. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Tjedan započnite jednostavnim ručkom kojeg će se tražiti komad više. Napravite slasni topli sendvič s gljivama i sirom te ga zapecite na tavi s poštenom količinom maslaca. Rezultat će biti neodoljivo hrskav izvana, a kremast iznutra zalogaj koji ćete ubrzo, vjerujemo, poželjeti ponoviti. Osim samostalno, ovo jelo možete poslužiti i uz kakvu dobru krem juhu.

SENDVIČ S GLJIVAMA I SIROM

image
Candice Bell/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Zaželite li se hrskavih popečaka, razmislite o tome da ih napravite od batata i kelja. Odlično se slažu uz gotovo svaki prilog koji možete zamisliti, od riže i heljde, do prosa i palente, a ukusan su i zdrav odabir koji bi se mogao svidjeti i onima koji su inače izbirljivi.

POPEČCI OD BATATA I KELJA

image
A_lein/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Varivo srijedom ovog puta je kombinacija povrća i mljevenog mesa. U lonac ubacite povrće koje vam je pri ruci, a grah vrlo lako možete preskočiti ili zamijeniti slanutkom. Varivo poslužite uz tostirani kruh koji ste natrljali češnjakom ili, još bolje, dok se kuha, zamijesite brzu pogaču ili kruh.

VARIVO S POVRĆEM I MLJEVENIM MESOM

image
Angelika Heine/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Tjesteninu obožavamo upravo zato što je možemo pripremiti u manje od 30 minuta, a svejedno uživati u ukusnom obroku. Ovog puta radimo pesto od kelja i mladog špinata, dodajemo i feta i krem sir kako bismo dobili lijep, kremasti umak i ručak je već gotov.

NAJBRŽA ZELENA TJESTENINA

image
Kanawa_studio/Getty Images/istockphoto

PETAK

Med i limun odličan su par kada je u pitanju meso, ali i riba. Napravite losos iz pećnice koji će ostati sočan i poslužite ga uz jednostavan prilog ili iskoristite kao riblji element u salati s povrćem.

LOSOS S MEDOM I LIMUNOM

image
Sylviepm/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Lisnato tijesto spas je za užurbane dane, a ako ovog vikenda planirate kakav dobar izlet, razmislite da kao putne zalogaje napravite slane muffine od lisnatog tijesta i špinata. Kremasti iznutra, hrskavi izvana, vrlo lako postaju favorit svakog tko ih isproba.

SLANI MUFFINI OD LISNATOG TIJESTA I ŠPINATA

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Kraj tjedna proslavite punjenim pohanim pilećim rolicama. Puniti ih možete sirom i šunkom, ali i aromatiziranim maslacem koji će ih učiniti još sočnijima i bogatijima. Poslužite ih u komadu ili narezane na ploške, uz omiljeni prilog i veliku zdjelu zelene salate.

PUNJENE POHANE ROLICE

image
Izikmd/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:45