7 JELA ZA 7 DANA

Ovog tjedna pohamo batke, radimo jetricu i svinjetinu u umaku i prisjećamo se klasika iz djetinjstva

 Angelika Heine/Getty Images/istockphoto
Osim toga, na našem tjednom meniju nalazi se i odlična fritata, salata s tunom i pileća prsa u umaku od rajčice

Kada vam ponestane inspiracije za kreiranje tjednog menija, bacite oko na naše prijedloge pa kuhajte još pametnije i ukusnije. Dobra ideja u ponedjeljak bit će napraviti pohane batke, u utorak pečenu jetricu u umaku, a sredinom radnog tjedna klasik iz djetinjstva koji ste vjerojatno već zaboravili i predobra je ideja za brzi ručak. Tjedni meni nastavljamo s jednostavnom fritatom s gljivama i špinatom, zatim radimo salatu s tunom i jajima, a tu je i naš recept za pileća prsa u umaku od rajčica. Na kraju tjedna na meniju je bogati, gusti umak od svinjetine s palentom. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Pohana piletina uvijek je dobra opcija za slastan ručak, a ovog puta napravite je na malo drugačiji način. Prije paniranja uvaljajte je u mješavinu aromatičnih začina i napravite još ukusnije, slasnije i sočnije batke.

POHANI BATACI

image
Veselovaelena/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ako volite jetricu, razmislite da je ovog puta napravite u umaku. Dobra ideja bit će poslužiti je u kombinaciji s pire krumpirom ili palentom, a da biste postigli i dozu osvježenja, jelu na kraju možete dodati i malo ribane korice limuna.

PEČENE JETRICE U UMAKU

image
Drong/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Kada ste zadnji put jeli tjesteninu s makom? Ovo zaboravljeno jelo iz djetinjstva vjerojatno ste već zaboravili, a može biti odlična opcija za jednostavan, a ukusan ručak usred tjedna. Osim s makom, valjuške možete poslužiti s mljevenim orasima ili džemom.

VALJUŠCI S MAKOM

image
Unpict/Getty Images

ČETVRTAK

Fritata s gljivama i špinatom odličan je primjerak da i jaja s povrćem mogu biti ukusan i zasitan, a brz i jednostavan ručak usred tjedna. Priprema vam neće oduzeti previše vremena, a poslužite li ovo jelo uz krišku kruha i sezonsku salatu, ostat ćete siti do večere.

FRITATA S GLJIVAMA I ŠPINATOM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

PETAK

Za dobru salatu s tunom uvijek smo raspoloženi, posebice ako je bogata sastojcima i zasitna. Ovoj kombinaciji s jajima i lukom dodati možete i tjesteninu, krumpir, proso, heljdu ili ječam, a ako je nosite na posao, samo izbacite luk.

SALATA S TUNOM I KUHANIM JAJIMA

image
Gbh007/Istock

SUBOTA

Piletinu ovog puta napravite u jednostavnom umaku od rajčice i vrhnja, a želite li dodatno začiniti cijelu priču, ubacite i žličicu začina kao što su kurkuma, kumin i đumbir u prahu. Također, vrhnje vrlo lako možete zamijeniti i kokosovim mlijekom.

PILEĆA PRSA U UMAKU OD RAJČICE

image
Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Za nedjeljni ručak ovog puta napravite palentu s gustim, bogatim umakom s komadićima svinjetine. Ako vam nije pri ruci ili jednostavno ne volite palentu, iskoristiti možete i gotovo svaki drugi prilog koji vam padne na pamet, od tjestenine i riže do njoka i heljde.

UMAK OD SVINJSKE LOPATICE S PALENTOM

image
Angelika Heine/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:13