RECEPT DANA

Ovog vikenda radimo prhku pitu s borovnicama, kupinama, ribizlom i bademima

 Berislava Picek/Cropix/
Napravite tijesto, a zatim ga kombinirajte s miksom bobičastog voća i bademovim brašnom

Za tijesto će vam trebati:

250 g omekšalog maslaca
3 žumanjka
3 žlice šećera
vanilin šećer
2 žlice vrhnja
1 prašak za pecivo
450 g glatkog brašna

Za nadjev:

200 g borovnica
100 g ogrozda
100 g crnog ribizla
100 g kupina
50 g grožđica
150 g bademova brašna
100 g smeđeg šećera
vanilin šećer
prstohvat kardamoma u prahu

Priprema:

Sve sastojke za tijesto stavite u dublju posudu i pomiješajte u glatko tijesto. Trećinu tijesta odvojite te stavite u zamr - zivač, ostatak tijesta stavite u hladnjak na minimalno sat vremena. Dok se tijesto hladi, pripremite nadjev. Voće operite i osušite kuhinjskim papirom. Stavite u zdjelu te dodajte šećer, suho voće i začine. Voće će pustiti svoje sokove te dodajte bademovo brašno koje će ga upiti i dodatno aromatizirati nadjev. Ohlađeno tijesto valjkom za tijesto oblikujte prema posudi u kojoj ćete peći kolač. Neka bude debljine oko pola centi - metra. Dodajte nadjev, a na nadjev malo krupnije naribajte onu trećinu tijesta koji ste na početku stavili u zamrzivač. Kada je tijesto jače ohlađeno, lakše ga je naribati. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 35 minuta.

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:58