PROVJERENI RECEPT

Pakiranje kora za savijače iskoristite na najbolji način, napravite ove povrtne pite

 Vlado Kos/Cropix
Recept za ovo jelo dobili smo u vukovarskom restoranu Domestic House Lola

Za 2 osobe trebat će vam:

tijesto za savijače
150 g mrkve
100 g celera
150 g tikvice
1 češanj češnjaka
100 g dimljenog tofua
100 g krumpira
100 g mladog luka
50 g teriyaki umaka
10 g curryja u prahu
25 g biljne masti
100 g miks salate
25 g guacamole umaka
25 g pesto verde crema
50 g cherry rajčice
25 g stabljike celera
50 g sweet chili umaka
10 g aceto balsamico

Priprema:

Tikvice, mrkvu, celer izrezati na julienne (šibice), češnjak i mladi luk na tanke šnite. Zagrijati tavu na srednju vatru i dodati biljnu mast. Povrće pržiti dok ne ispari sva voda, zatim dodati teriyaki umak, curry prah, češnjak i mladi luk. Maknuti spremno wok povrće sa strane da se ohladi, u međuvremenu naribati tofu i krumpir. Krumpir ispržiti u dubokom ulju da postane hrskav. Tijesto za savijače narezati na jednake trake širine 10 cm, koristiti dva lista složena jedan na drugi za jednu pitu. Pripremiti malo vode za lijepljenje tijesta. Na jedan kut tijesta staviti povrće, krumpir i tofu, pa preklapati počevši od ruba da se formiraju pite u obliku trokuta. Krajeve premazati s malo vode da bi se rub zalijepio za ostatak pite. Pržiti ih u malo biljne masti na jakoj vatri, kada dobiju zlatnu boju, okrenuti, ponoviti to na drugoj strani i staviti na ubrus da upije višak masnoće. Salatu oprati, osušiti i umiješati s guacamole umakom, pesto verde cremom i acetom. Cherry rajčice narezati na četvrtine, staviti salatu na tanjur, cherry rajčice i stabljike celera na vrh, pitice staviti na tanjur i poslužiti uz sweet chili umak.

image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 07:38