IZ NAŠE KUHINJE

Pašteta od pilećih jetrica s curryjem i svježim vlascem za doručak ili večeru

Pašteti od pileće jetrice dodajte nekoliko novih i drugačijih dodataka pa je poslužite uz hrskavi tost
 Berislava Picek/Cropix/

Trebat će vam:

250 g pilećih jetrica
70 g maslaca
2 glavice luka
100 ml pileće juhe
1 žličica curryja
2 tvrdo kuhana jaja
sol
papar
žlica nasjeckanog svježeg vlasca
100 g maslaca

Priprema:

Pileća jetrica očistite od žilica i narežite na jednake komade. U dubljoj tavi zagrijte maslac te na njemu prepržite na kockice nasjeckan luk. Kada luk postane staklast, dodajte očišćena i narezana jetrica. Kratko ih popržite. Dodajte curry. Zalijte temeljcem, dodajte sol i papar te pirjajte oko 10 minuta. Posudu stavite sa strane da se sastojci dobro ohlade. U međuvremenu skuhajte dva jaja. Ohlađena jetrica i tvrdo kuhana jaja zajedno dobro izmiksajte. Paštetu stavite u teglicu ili manju posudu s poklopcem. U koliko je odmah ne konzumirate prelijte je tankim slojem maslaca i začina. Otopite 100 g maslaca, dodajte veliku žlicu nasjeckanog svježeg vlasca. Prelijte preko paštete. Servirati možete na prepečenom kruhu, a na paštetu ako želite možete dodati svježu rikulu, sušene rajčice, mladi luk, masline, džem od malina s čilijem, džem od luka...
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. siječanj 2021 11:00