PROBAJ OVO!

Pečena šljuka omotana špekom na podloži od hajdine kaše i vrganja za savršen nedjeljni ručak

 Berislava Picek/Cropix/
Meso šljuke je nježno i dobro ga je prije pečenja oviti tankim šnitama špeka da se ne rasuši i sačuva sočnost

Trebat će vam:

4 šljuke (1 po osobi)
400 g dimljenog hamburgera
rajčica
paprika
luk
začini (sol, papar, crvena paprika)
ružmarin
1,5 dl crnog vina
400 g hajdine kaša
100 g sušenih vrganja
temeljac od povrća i šljuke

Priprema:

Očišćenu šljuku (s glavom) začinite i omotajte tankim trakama dimljenog hamburgera. Svježe povrće narežite na trakice i stavite u posudu za pečenje zajedno sa šljukom. Pecite u pećnici na 175 stupnjeva 40 minuta, podlijevajući crnim vinom.
Sitno nasjeckani luk pirjajte do zlatno-žute boje, dodajte vrganje i sve zajedno pirjajte podlijevajući temeljcem od povrća. Kad vrganji omekšaju, dodajte hajdinu kašu i začinite, te sve nastavite pirjati podlijevajući temeljcem 15 - 20 minuta. Kad je kaša gotova, na nju položite pečenu šljuku i poslužite.

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:13