U UMAKU ILI SENDVIČU

Pet zasitnih jela s jajima koja mogu biti doručak, ručak i večera (a i toliko su dobra da ćete ih stalno htjeti ponavljati)

Ako ih još niste probali pripremljena na ovaj način, sada je pravo vrijeme da to učinite

Jaja za doručak tradicija su vikendom, kada se u prvom obroku uživa polako i dugo, za ručak usred tjedna ih radimo kada nemamo previše vremena i jede nam se nešto brzo i kremasto, a za večeru kada nam se jede nešto konkretnije, ali nemamo volje posvetiti se pripremi duljoj od nekoliko minuta. Ova tri recepta za jaja na tri načina bit će idealni za svaku od tih prilika i toliko dobri da ćete ih, zapravo, poželjeti ponavljati za svaki obrok u danu. Od kremastih jaja u jogurtu, preko onih u gustom umaku od rajčice, pa sve do sendviča s jajima koji je odmah najbolje napraviti u duploj količini, ovo su recepti koje vrijedi spremiti.

JAJA U JOGURTU

U slučaju da do sada još niste isprobali turska jaja, pravo je vrijeme da tu nepravdu napokon ispravite. Gusti grčki jogurt, maslac sa začinima i poširana jaja ultimativni su spoj u koji ćete se zaljubiti na prvi zalogaj. Recept vas čeka u nastavku.

TURSKA JAJA NA KLASIČAN NAČIN

image
Gmvozd/Getty Images

JOŠ BOLJA TURSKA JAJA

image
Lidija Lončarić/

LJETNA JAJA U RAJČICI

A ako volite jaja u kremastim umacima, ona u šalši također bi mogla biti dobitna kombinacija. Shakshuka je jedno od jela s kojima ljeti nema greške, posebice ako se posluži uz tostirani kruh koji ste natrljali s češnjakom. Svakako probajte u klasičnoj ili u brzinskoj varijanti!

RECEPT ZA SHAKSHUKU

image
Tomislav Kristo/cropix//

RECEPT ZA BRZINSKA JAJA U RAJČICI

image
Lidija Lončarić/

JAJA U SENDVIČU NA AZIJSKI

Recept za fantastičan sendvič s jajima svojevremeno nam je otkrio je Tihomir Krklec Afrika. Njegov sendvič koliko je dobar, a toliko jednostavan da ćete se vrlo vjerojatno pitati kako i sami dosad niste došli na ovu ideju.

RECEPT ZA SENDVIČ S JAJIMA

image
Vedran Peteh/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 10:30