Jaja za doručak tradicija su vikendom, kada se u prvom obroku uživa polako i dugo, za ručak usred tjedna ih radimo kada nemamo previše vremena i jede nam se nešto brzo i kremasto, a za večeru kada nam se jede nešto konkretnije, ali nemamo volje posvetiti se pripremi duljoj od nekoliko minuta. Ova tri recepta za jaja na tri načina bit će idealni za svaku od tih prilika i toliko dobri da ćete ih, zapravo, poželjeti ponavljati za svaki obrok u danu. Od kremastih jaja u jogurtu, preko onih u gustom umaku od rajčice, pa sve do sendviča s jajima koji je odmah najbolje napraviti u duploj količini, ovo su recepti koje vrijedi spremiti.
JAJA U JOGURTU
U slučaju da do sada još niste isprobali turska jaja, pravo je vrijeme da tu nepravdu napokon ispravite. Gusti grčki jogurt, maslac sa začinima i poširana jaja ultimativni su spoj u koji ćete se zaljubiti na prvi zalogaj. Recept vas čeka u nastavku.
LJETNA JAJA U RAJČICI
A ako volite jaja u kremastim umacima, ona u šalši također bi mogla biti dobitna kombinacija. Shakshuka je jedno od jela s kojima ljeti nema greške, posebice ako se posluži uz tostirani kruh koji ste natrljali s češnjakom. Svakako probajte u klasičnoj ili u brzinskoj varijanti!
RECEPT ZA BRZINSKA JAJA U RAJČICI
JAJA U SENDVIČU NA AZIJSKI
Recept za fantastičan sendvič s jajima svojevremeno nam je otkrio je Tihomir Krklec Afrika. Njegov sendvič koliko je dobar, a toliko jednostavan da ćete se vrlo vjerojatno pitati kako i sami dosad niste došli na ovu ideju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....