StoryEditor
JEDINI RECEPT KOJI ĆE VAM TREBATI

POČELA JE SEZONA JAGODA: Biskvit s jagodama u obliku kuglofa

Mirisni i nadasve ukusni plodovi jagode na početku su sezone, što znači da počinje vrijeme kada ćemo ih s veseljem “upakiravati” u torte, slasne biskvite, kreme ili u zdjelicu sa žlicom tučenog šlaga. Mnoštvo je slastica kojima ova voćka daje glamurozan izgled, a još čarobniji okus
 Marko Miščević / HANZA MEDIA

4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
120 ml suncokretova ulja
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
korica jednog limuna
300 g jagoda

Zagreb, 280420.
Editorijal Kolaci od jagoda
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i sačuvajte ih. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg električnom miješalicom. Stavite sa strane. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer i miksajte. Polako dodajte mlijeko, ulje te brašno i prašak za pecivo. Snijeg od bjelanjaka umiješajte špatulom kružnim pokretima. Kalup premažite masnoćom i pospite lagano brašnom da se biskvit ne zalijepi za podlogu. Smjesu ulijte u kalup te rasporedite jagode narezane na jednake dijelove. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 180°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:32