VAŠI FAVORITI

Pohana piletina, raštika i ručak za 2 dana, ovo su najčitaniji recepti Dobre hrane u siječnju

 Lidija Loncaric/Vedran Peteh/Berislava Picek/Cropix
U slučaju da tražite ideje za današnji ručak, poslužite se našom listom najčitanijih recepata prošlog mjeseca

Inspiraciju za današnji ručak odlučili smo potražiti među najpopularnijim receptima prošlog mjeseca. Malim istraživanjem došli smo do rezultata koji govore kako vam se najviše svidjela malo drugačije pohana piletina, a odmah iza nje i prejednostavna tjestenina gotova u 20 minuta koju obožavaju Nijemci. Prošlog mjeseca među našim receptima tražili ste i one za jela koja bi vam mogla potrajati dva dana. Osim jednostavnih jela, posebno su vas zainteresirali i naši recepti s raštikom, ali i onaj za superpopularna punjena peciva koja su trenutno hit među zagrebačkim gurmanima (i TikTokerima) – maritozzi. Recepte potražite u nastavku.

POHANCI BEZ PUNO DRAME

Uvjerljivo najpopularniji recept prošlog mjeseca bio je onaj za hrskavu pohanu piletinu na malo drugačiji način. Umjesto klasične kombinacije brašna, jaja i krušnih mrvica, ovog puta isprobajte varijantu s jogurtom, koji će omekšati meso, i cornflakesom, koji će ga učiniti hrskavijim. Poslužite uz rizi bizi, krumpiriće, salatu ili u sendviču jer, piletina pripremljena na ovaj način bit će odlična u svakoj varijanti.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Lidija Lončarić/

ZA NAJVEĆE LJUBITELJE TJESTENINE

Obožavate tjesteninu, a priprema domaće oduzima vam previše vremena? Razmislite o tome da napravite jednostavne špecle za koje će vam trebati tek 20-ak minuta, a dok se kuhaju, baciti se možete i na pripremu umaka. Odlično se slažu uz mesne, ali i kremasti umak od šampinjona.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix/

GRAH ZA DVA DANA

Na listi najčitanijih našao se i naš odabir recepata za jela koja će vam potrajati dva dana. Od pašte fažol do graha s kobasicama, na ovom smo popisu pobrojali jela s grahom kojima se s vremena na vrijeme volimo vratiti. Bez obzira na to volite li više klasiku ili se poigrati novim kombinacijama sastojaka, svakako bacite pogled i inspirirajte se.

RECEPTE POTRAŽITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix/

RAŠTIKA NA STOLU

Stigli su nam hladniji dani, a time i vrijeme raštike. Iako je ovo dobro znana namirnica u većini domaćinstava u Primorju i Dalmaciji, sada je se može naći na većini tržnica pa u njoj mogu uživati i kontinentalci. Upravo zato, odlučili smo izdvojiti nekoliko recepata u pripremi kojih se možete okušati kada na raštiku naletite na kvartovskoj tržnici. Kombinirajte je s ribom, tjesteninom, sa slanutkom u varivu ili u dobroj, bogatoj maneštri.

RECEPTE POTRAŽITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix/

NAJMEKŠA PUNJENA PECIVA KOJA SU POSTALA TOTALNI HIT

I na kraju - maritozzi. Iako ih mnogi nazivaju krafnama, u pitanju su zapravo slatka talijanska peciva koja se peku, a ne prže, te zatim bogato pune aromatičnim kremama. Recept za maritozze dobili smo u Noel Bread&Deliju, koji ih trenutno jedini i nudi i za čijim su maritozzima zagrebački gurmani potpuno izgubili glavu. Ako još uvijek niste, sada je pravo vrijeme da isprobate ovu predobru poslasticu, a zatim i okušate u pripremi kod kuće.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Vedran Peteh/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:19