KUHAJ KAO CHEF

Poširana losos pastrva s mlaćenicom i kuglicama od skute po receptu chefa Matije Bregeša

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Chef Matija Bregeš iz zagrebačkog restorana Baltazar otkrio nam je nekoliko svojih recepata za jela s losos pastrvom

Trebat će vam:

1400 g losos pastrve
1 l mlaćenice
80 g ljupčaca
150 g maslaca
120 g ulja
150 g skute
1 jaje
50 g oštrog brašna
400 g cvjetače
1 limeta
sol, šećer

Priprema:

Ljupčac i ulje zajedno smiksati pa ocijediti da se dobije aromatizirano ulje. Mlaćenicu reducirati dok ne preostane 150 ml, zatim smiksati i dodati maslac. Kad se maslac otopi, još jednom smiksati i dodati ulje do ljupčaca. Skutu, jaja i brašno pomiješati u kompaktnu smjesu. Napraviti okruglice, uvaljati ih u krušne mrvice i ispržiti u dubokom ulju. Cvjetaču očistiti i narezati na manje komade. U 3 dl vode dodati prstohvat soli i šećera, kockicu maslaca i koricu limete. Cvjetaču kuhati taman dok se ne napravi glazura. Pastrvu očistiti, filetirati i odstraniti kosti. File pastrve izrezati na porcije, začiniti pa poširati. Servirati sve zajedno.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:16