Nakon recepta za najhrskavije kozice, na redu je još jedna azijsko-zagorska kombinacija Tihomira Krkleca Afrike. Mladi chef, koji je trenutno prilično popularan na našoj gastronomskoj sceni, naime, za ljetni broj magazina Dobra hrana pripremio nam je nekoliko više nego zanimljivih jela u kojima spaja svoje dvije omiljene kuhinje. Više o njegovoj karijeri možete pročitati ovdje ili u samom magazinu, a mi vam u nastavku ostavljamo recept za prežganu juhu na azijski.
U pitanju je, zapravo. ‘egg drop soup‘, originalno kinesko jelo s jajem, koje Tihomira oduvijek podsjeća upravo na prežganu juhu kakva se u njegovom djetinjstvu često kuhala kod kuće u Zagorju. Kako nam je rekao, ova juha bila je jedno od prvih azijskih jela koje je skuhao i jako mu se svidjela, pa je bilo logično da je uvrsti i među one koje je pripremio za Dobru hranu. Recept potražite u nastavku.
AZIJSKA PREŽGANA JUHA
Trebat će vam:
1 žličica dashija u prahu
škrobno brašno
1 litra vode
1 žličica miso paste
pola žličice sezamova ulja
zeleni dio jednog mladog luka (1 šaka)
2 jaja
sol
Priprema:
Vodu, miso, dashi, luk i sezamovo ulje kuhajte 7-8 minuta. Izvadite dio i pomiješajte sa škrobom pa vratite. Dodajte jaje, razmutite i pustite da se kuha. Ukrasite nasjeckanim mladim lukom.
Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice već je u prodaji. U njemu vas čeka još više savjeta, preporuka, recepata i dobrih priča!
DAR SVIM ČITATELJIMA! Samo uz novi broj magazina Dobra hrana dar čitateljima - Kikkoman soja umak i štapići za jelo!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....