LAGANI RUČAK

Prije blagdanske gozbe za ručak kuhamo gustu juhu od bundeve! Odlična je uz dodatak tostiranih sjemenki i kruha

 Annapustynnikova/Getty Images
Osim na ovaj način, bundevu možete ispeći u pećnici pa je spojiti s ostatkom sastojaka i pretvoriti u juhu
Osim na ovaj način, bundevu možete ispeći u pećnici pa je spojiti s ostatkom sastojaka i pretvoriti u juhu

Trebat će vam:

1 kg bundeve (butternut ili hokaido)

1 luk

2 češnja češnjaka

1 cm svježeg đumbira

700 ml povrtnog temeljca

100 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)

maslinovo ulje

sol, papar

bučine sjemenke (za posipanje)

Priprema:

Na maslinovu ulju pirjajte sitno sjeckani luk dok ne postane staklast, dodajte češnjak i đumbir da kratko zamiriše. Dodajte bundevu narezanu na kockice, podlijte temeljcem i kuhajte 20 minuta dok ne omekša. Izmiksajte štapnim mikserom, dodajte vrhnje, začinite i kratko prokuhajte. Poslužite toplo, posuto tostiranim bučinim sjemenkama i s malo maslinova ulja, a dodati možete i malo čilija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 06:22