Ovo svi obožavaju

Pripremite piletinu u gustom umaku s graškom, ali odmah duplu porciju

 Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto
Slasno je ovo jelo koje možete poslužiti uz prilog, ali i bez njega ako imate dobar domaći kruh

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 1 sat
Broj porcija: 4 osobe

PILETINA U GUSTOM UMAKU S GRAŠKOM
Trebat će vam:
1 cijelo pile
2 luka
3-4 režnja češnjaka
3 krumpira
3 šake graška
1 žličica senfa
3 žlice brašna
200 ml bijelog vina
500 ml temeljca pilećeg ili povrtnog
2 žlice kiselog vrhnja
1 lovorov list
1 žličica timijana
1 žličica origana
sol i papar

Priprema:
Pile narežite na komade, natrljajte ga solju, uvaljajte u brašno i pustite da stoji sa strane dok pripremate ostale sastojke. Luk narežite na komade srednje veličine, a isto napravite s krumpirom. Češnjak očistite i spljoštite nožem. U većoj tavi zagrijte ulje i komadić maslaca. Pustite da se zagriju pa na tome ispecite meso. Pustite da poprimi boju sa svih strana. Izvadite meso pa na istu masnoću dodajte povrće. Pirjajte ga 10-ak minuta, dodajte timijan, origano, lovorov list, sol, papar, senf i bijelo vino. Pomiješajte, vratite meso i pustite da se kuha dok alkohol ne ispari. Dodajte zatim temeljac ili vodu toliko da pokriju sve sastojke, poklopite i kuhajte 40 minuta. Po potrebi dodajte još tekućine. Dio krumpira i tekućine izvadite, blendajte s vrhnjem pa vratite u lonac. Dodajte grašak, kuhajte još pet minuta i maknite s vatre. Poslužite uz široke rezance ili drugi prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (1)

Ovaj komentar minimizirao je moderator na stranici

A gdje je limun (osim u naslovu)?

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
01. svibanj 2025 07:31