SAMONIKLO BILJE

Prošećite do livade i uberite ručak: Kuhamo krem juhu od koprive, slasnu štrudlu i krumpir salatu

 Berislava Picek/Cropix/
Imamo recepte za jednostavna jela s koprivom i maslačkom u glavnim ulogama...

S Jelenom Tomašević, vlasnicom restorana Simple Green by Jelena, svojevremeno smo razgovarali o važnosti samoniklog bilja te kuhanju s onime što se može pronaći na obližnjoj livadi. Prije godinu dana tako nam je ispričala koliko je zapravo važno osvrnuti se oko sebe i na tanjur staviti tek sastojke koji rastu u krugu od 50 kilometara.

"Ne kažem bez veze pedeset kilometara. Jer, treba jesti lokalno, to je najbolje za naš organizam, a ako je još neposredno prije pripremanja jela ubrano, to je najbolje. Mislim da je to itekako važno sada kada svi želimo ojačati svoj imunitet", govorila nam je u svibnju prošle godine.

image
Berislava Picek/Cropix/

Danas Jelena živi jednako osviješteno, a dokaz tome već je i sama ponuda njezinog restorana Simple Green by Jelena. Svakodnevno nudi jednostavna veganska jela poput variva i popečaka, a tu su i alternative manje zdravijem fast foodu u formi slasnih veganskih burgera, tortilja i pizze te bezglutenski krušni proizvodi. Jela iz Simple Green by Jelena možete naručiti putem servisa za dostavu, tekst o njezinim promišljanjima na poveznici, a tri sjajna recepta koje je s nama podijelila, a koje uz malo volje može pripremiti baš svatko - u nastavku.

Krem juha od koprive

image
Berislava Picek/Cropix

Salata od krumpira s maslačkom

image
Berislava Picek/Cropix

Savijača od koprive i krumpira

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:32