Trebat će vam:
1 kg purećih bataka ili zabataka
2 žlice ulja
sol i papar
1 žličica mljevene paprike
1⁄2 žličice majčine dušice
2 češnja češnjaka
250 g mlinaca
1 litra vruće juhe ili temeljca
Priprema:
Komade puretine s kostima natrljajte uljem, soli, paprom, paprikom i majčinom dušicom. Stavite u posudu za pečenje i pecite na 200 °C oko sat vremena, povremeno podlijevajući sokom koji meso ispušta prilikom pečenja. Mlince pripremite tako da zagrijete temeljac do vrenja, uronite mlince na kratko, samo da omekšaju, pa ih ocijedite i položite u plitku posudu. Prelijte ih dijelom soka od pečenja i pustite da stoje tako 10-ak minuta. Također, na vrh posude možete dodati mlince pa dodatno i zapeći sve zajedno. Poslužite uz zdjelu zelene ili kupus salate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....