TOP RUČAK

Puretina u komadima s mlincima jednostavniji je način pripreme vječnog klasika

 Roxiller/Getty Images/istockphoto
Koristite komade mesa s kostima, a mlince obavezno prelijte vrućim temeljcem, kako bi bili još slasniji
Koristite komade mesa s kostima, a mlince obavezno prelijte vrućim temeljcem, kako bi bili još slasniji

Trebat će vam:

1 kg purećih bataka ili zabataka

2 žlice ulja

sol i papar

1 žličica mljevene paprike

1⁄2 žličice majčine dušice

2 češnja češnjaka

250 g mlinaca

1 litra vruće juhe ili temeljca

Priprema:

Komade puretine s kostima natrljajte uljem, soli, paprom, paprikom i majčinom dušicom. Stavite u posudu za pečenje i pecite na 200 °C oko sat vremena, povremeno podlijevajući sokom koji meso ispušta prilikom pečenja. Mlince pripremite tako da zagrijete temeljac do vrenja, uronite mlince na kratko, samo da omekšaju, pa ih ocijedite i položite u plitku posudu. Prelijte ih dijelom soka od pečenja i pustite da stoje tako 10-ak minuta. Također, na vrh posude možete dodati mlince pa dodatno i zapeći sve zajedno. Poslužite uz zdjelu zelene ili kupus salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 15:52