StoryEditor
DOBRA IDEJA

Radimo francuski clafoutis s višnjama za doručak!

S njima mogu sve: od umaka za pečenje do brzih kolača...
Clafoutis s višnjama
 Vanillla

Trebat će vam:

300 g višanja 
3 jaja  
250 ml mlijeka
110 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
70 g brašna
prstohvat soli
maslac za premazivanje

image
Clafoutis s višnjama
Vanillla

Priprema:

Kalup za pečenje premažite maslacem. Višnje očistite od koštica. Jaja pjenjačom lagano izmutite pa dodajte brašno i ohlađeni, otopljeni maslac. Smjesu dobro promiješajte da nema grudica. Na kraju dodajte šećer, mlijeko i ekstrakt vanilije. U premazani kalup za pečenje poredajte višnje pa preko njih lagano izlijte smjesu. Pecite na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 170 ºC i nastavite peći još 15 minuta. Pred kraj pečenja posipajte kolač s nekoliko kockica maslaca i vratite na kratko u pećnicu da se maslac otopi. Prije posluživanja kolač ohladite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2020 11:34