Raw empanadas (tortille punjene taco nadjevom, rikulom i mini rajčicama)

Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 6

Sastojci

  • 1 slatka crvena paprika
  • 1 šalica lana, koji se namakao 20-ak minuta
  • 1 šalica vode
  • 1 žličica tamarija (vrsta sojina umaka)
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica slatke crvene paprike u prahu
  • sol, papar
  • Taco nadjev:
  • 2 šalice oraha
  • 3 rajčice, bez sjemena i tekućine
  • 5 suhih rajčica
  • 1 žlica tamarija
  • Priprema empanada:
  • 1 šalica cherry rajčica
  • rukola

Priprema

1. korak
Za 12 tortilla:
Sve sastojke osim lana miksajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte lan i još kratko miksajte. Ostavite 10-ak minuta da se zgusne i postane želatinozno.

2. korak
Na teflex podloge dehidratora stavljajte po 2 žlice smjese, oblikujući krugove debljine 3-4 mm. Sušite 6-7 sati na 45 stupnjeva ili dok ne postane suho, ali da bude savitljivo.

3. korak
Taco nadjev:
Sve sastojke grubo smiksajte u multipraktiku ili štapnim mikserom.

4. korak
Priprema empanada:
Osušenu tortillu nadjenite sa 2 žlice taco nadjeva, 2 prepolovljene cherry rajčice i nekoliko listova rukole. Preklopite i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:26