KRALJ CRONUTA U BORBI S JABUKAMA

RECEPT DOMINIQUEA ANSELA: Jabuke u šlafroku na francuski način!

 Getty Images/iStockphoto
On je jedan od najinovativnijih osoba na svijetu! Ponosno nosi titulu “Outstanding Pastry Chef”.
On je jedan od najinovativnijih osoba na svijetu! Ponosno nosi titulu “Outstanding Pastry Chef”.

Zovu ga još kraljem Cronuta (križanac croissanta i donuta), slastice koju je osmislio i zapravo je pola kroasan-pola krafna zbog posebne vrste tijesta. Njegova pekarnica koju je otvorio u njujorškom Sohou proglašena je najboljom po izboru Time Outa i Metronixa. Izdao je kuharice nad kojima se dive kritičari, šire pučanstvo, ali i ljubomorni rivali. Dominique Ansel´s Bakery postala je jedan od zaštitnih simbola New Yorka. Donosimo vam recept za jabuke u šlafroku na njegov način!

Trebat će vam:

250 g glatkog brašna
60 g šećera u prahu
prstohvat soli
1 žličica praška za pecivo
5 jaja
100 ml mlijeka
120 g jabukovače
2 jabuke
ulje za prženje

Apple rings over baking paper on wooden table, close up
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer u prahu. Sve prosijte. Dodajte jaja i sve izmiksajte. Zatim dodajte mlijeko i jabukovaču. Nastavite miksati. Ostavite smjesu u hladnjaku da se odmori oko 2 sata. Jabuke ogulite i narežite na krugove oko 5 mm debljine. Uronite ih u smjesu te ih pržite u dubokom ulju temperature 180 stupnjeva Celzijevih. Stavite na kuhinjski ručnik da se ocijede i pospite ih šećerom u prahu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 02:27