RIBA PETKOM

Riba iz pećnice uvijek je dobra ideja, ovaj put radimo je s omiljenim povrćem

 Deposit Photos/
Najvažnije je dobro očistiti ribu, a kada birate povrće, odaberite ono kojem nije potrebna preduga termička obrada...

Trebat će vam:

2 do 4 ribe (brancin, orada, skuša...)

4 mrkve

3 režnja češnjaka

1 grančica ružmarina

1 limun

brokula, krumpir, batat ili drugo povrće po želji

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Ribu dobro očistite i osušite. Premažite je maslinovim uljem i začinite soli. Na dno posude za pečenje stavite mrkvu i drugo povrće po želji, češnjak, limun i ružmarin. Dodajte još malo maslinova ulja i soli pa sve dobro promiješajte. Na vrh dodajte ribu i ubacite u pećnicu. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata ili dok riba nije pečena, ovisno o veličini. Prije posluživanja dodajte još malo maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 06:46