RIBA PETKOM

Riblja juha može biti dobar i lagani ljeti ručak, radimo je s krumpirom i vinom

 Svetlana Kolpakova/
Ovog petka napravite jednostavnu riblju juhu pa je poslužite kao lagano ljeto glavno jelo
Ovog petka napravite jednostavnu riblju juhu pa je poslužite kao lagano ljeto glavno jelo

Trebat će vam:

300 – 500 g ribe po želji

1 luk

3 režnja češnjaka

100 ml bijelog vina

2 krumpira

1 lovorov list

1 limun

riblji temeljac ili voda

maslinovo ulje

svježi peršin

sol, papar

Priprema:

U dubokom loncu prvo zagrijte ulje, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte češnjak pa pirjajte još jednu minutu. Ako koristite riblje kosti, sada ih ubacite u lonac. Zatim dodajte krumpir narezan na kockice i vino te pustite da alkohol ispari pa dodajte ribu, a zatim i riblji temeljac ili vodu. Po želji, koristiti možete i mrkvu. Ubacite lovorov list i kuhajte oko pet do 10 minuta dok se riba ne skuha. Izvadite je iz lonca i nastavite kuhati krumpir dok ne omekša. Pred sam kraj dodajte malo limunova soka i sitno sjeckani svježi peršin, vratite ribu, začinite soli i paprom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 17:48