
SALATA SA ŠPINATOM, PILETINOM, AVOKADOM I ORASIMA
Trebat će vam:
2 pileća filea
100 g svježeg špinata
1 zreo avokado
50 g oraha
maslinovo ulje
limunov sok
sol i papar prema ukusu
Priprema:
Pileće filete začinite solju i paprom, premažite s malo maslinova ulja i ispecite na roštilju ili tavi na srednje jakoj vatri, dok ne dobiju zlatnu boju i budu potpuno pečeni. Špinat operite i ocijedite. Avokado prerežite na pola, uklonite košticu i narežite na tanke kriške. Orahe grubo nasjeckajte i lagano tostirajte na suhoj tavi da dobiju intenzivniji okus. U većoj zdjeli pomiješajte špinat, avokado i orahe. Dodajte pečeni pileći file narezan na trakice ili komade. Prelijte s malo maslinova ulja i limunovog soka, začinite solju i paprom prema ukusu. Sve lagano promiješajte i odmah poslužite.
Komentari
0