![31799727](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/07/23/k_31799727_640.jpg)
Trebat će vam:
750 g očišćenog graška 700 g kuhane šunke šaku nasjeckanog peršina 2 mlada luka matovilac, radič i jedna ribana mrkva |
Preljev za salatu:
7 žlica maslinovog ulja 2 žlice jabučnog octa 2 žlice aceta balsamica 3 žličice senfa |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/5/8/15/bob-i-grasak1.jpg)
Priprema:
Grašak skuhajte u slanoj vodi oko 5 minuta te ga isperite hladnom vodom. Sastojke za preljev stavite u zdjelicu i dobro izmiješajte. Na dno zdjele stavite oprani matovilac i radič te naribajte mrkvu. Mladi luk narežite na kolutiće, a kuhanu šunku na trakice te sve stavite na salatu. Na vrh dodajte kuhani grašak, nasjeckani peršin i krušku narezanu na trakice. Preko svih sastojaka ravnomjerno prelijte dresing koji ste prethodno izmiješali u zdjelici. Po želji začinite solju i paprom.