Salata s maslinama i pečenom tikvom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 hokaido tikve
  • 4 kobase za pečenje
  • 100 g crnih maslina
  • 100 g zelenih maslina
  • 4 češnja češnjaka, oguljena i zgnječena
  • 1 čili (bez sjemenki, sitno narezan)
  • 2 šnite kruha
  • 1 čajna žlica fino sjeckanog svježeg ružmarina
  • 1,5 dcl ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1/2 nešpricane naranče (za sok i fino ribanu koricu)
  • 1 jušna žlica aceta balsamica
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Hokaido tikve prerežite po pola, očistite im koštice i narežite na šnite. U široku vatrostalnu posudu stavite kriške tikve, masline, češnjak, čili, kockice kruha, narezane kobase i maslinovo ulje. Dobro promiješajte. Posolite, popaprite i pospite ružmarinom.

2. korak

Pecite 20-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Kad ste tikve izvadili iz pećnice začinite ih acetom, sokom naranče i ribanom koricom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:57