Salata s piletinom
Trebat će vam:
četiri pileća filea (oko 150-200 grama svaki)
dvije zrele breskve, narezane na kriške
šaka svježih malina
pedeset grama oraha, grubo nasjeckanih
miješana zelena salata
dvije žlice maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
Za dresing:
tri žlice maslinovog ulja
jedna žlica balzamičnog octa
jedna žličica meda
sol i papar po želji
Priprema:
Pileće filee začinite solju i paprom, premažite žlicom maslinovog ulja i pecite oko pet minuta sa svake strane. Kriške breskve također kratko pecite na roštilju ili u tavi, otprilike dvije do tri minute sa svake strane, dok ne dobiju laganu karameliziranu boju. U velikoj zdjeli pomiješajte miješane zelene salate, dodajte maline i nasjeckane orahe. Za dresing pomiješajte maslinovo ulje, balzamični ocat, med, sol i papar te dobro promiješajte. Pečene pileće filee narežite na trakice i dodajte u zdjelu sa salatom zajedno s pečenim breskvama. Prelijte dresingom i lagano promiješajte kako bi se okusi sjedinili.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....