NEŠTO DRUGAČIJE

Salata s pečenom piletinom, sezonskim voćem i domaćim dresingom pun je pogodak

Ljetna salata s piletinom spaja slatkoću breskvi i malina s hrskavim orasima i sočnim komadima pečene piletine

Salata s piletinom

Trebat će vam:

četiri pileća filea (oko 150-200 grama svaki)

dvije zrele breskve, narezane na kriške

šaka svježih malina

pedeset grama oraha, grubo nasjeckanih

miješana zelena salata

dvije žlice maslinovog ulja

sol i papar po ukusu

Za dresing:

tri žlice maslinovog ulja

jedna žlica balzamičnog octa

jedna žličica meda

sol i papar po želji

Priprema:

Pileće filee začinite solju i paprom, premažite žlicom maslinovog ulja i pecite oko pet minuta sa svake strane. Kriške breskve također kratko pecite na roštilju ili u tavi, otprilike dvije do tri minute sa svake strane, dok ne dobiju laganu karameliziranu boju. U velikoj zdjeli pomiješajte miješane zelene salate, dodajte maline i nasjeckane orahe. Za dresing pomiješajte maslinovo ulje, balzamični ocat, med, sol i papar te dobro promiješajte. Pečene pileće filee narežite na trakice i dodajte u zdjelu sa salatom zajedno s pečenim breskvama. Prelijte dresingom i lagano promiješajte kako bi se okusi sjedinili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 22:01