KOBAJE

SAM SVOJ KOBASIČAR: Pureće kobasice

 Mario Kučera
Zasučite rukave!
1000 g purećeg zabatka s kožom
15 g soli (1,5 %)
10 g mljevenog češnjaka
5 g papra
5 g sjemena komorača (usitnjenog u mužaru)
2 grančice svježe majčine dušice
sok od pola limuna
1 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
5 g čilija u prahu

Zagreb Gastronomadi 29012018
KOBASICE za Dobra hrana
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Meso izvažite i očistite od žilica. Narežite ga na trakice pa sameljite. Dodajte mu sve začine i potom mijesite rukom 2 - 3 minute dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prekrijte i držite u hladnjaku između 12 i 24 sata. Crijeva natapajte pola sata, a zatim punite smjesom pazeći da ne budu tvrdo nabijena i da ne ostane zračnih džepova. Napunjenu "zmiju" savijajte na željenu duljinu i režite tako da dobijete par, odnosno 2 kobasice zajedno. Nakon što jedan dan odstoje u hladnjaku, možete ih peći, kuhati ili zamrznuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:47