Teško je ostati ravnodušan kada pred vas stigne tanjur dobrog junećeg gulaša, a upravo je takav i ovaj za koji vam recept ostavljamo u nastavku. Svojevremeno smo ga jeli na Krku, gdje nam je poslužen uz čašu žlahtine, a posebno ga volimo zato što može biti odlično jelo na žlicu, uz koje je dovoljna samo kriška toplog domaćeg kruha, ali poslužiti se može i uz domaću paštu, primjerice šurlice.
Još jedna dobra ideja bit će i palenta, pire ili kuhani krumpir. Ma, uz što god ovo gusto, zasitno, utješno jelo poslužite, zbilja ne možete previše pogriješiti.
STVARNO DOBAR GUSTI GULAŠ
Trebat će vam:
1,5 kg svježih šurlica
2 kg junetine
3 luka
2 svježe rajčice
200 ml ulja
6 češnjeva češnjaka
200 ml vina
peršin
sol i papar
ribani parmezan
Priprema:
Na luku dinstajte narezano juneće meso, dodajte protisnuti češnjak, začine, rajčice koje ste nasjeckali i narezani peršin. Dinstajte dok se ne napravi fini umak od svih finih sastojaka podlijevajući lagano vodom i vinom. Pustiti gulaš da se sat i pol vremena kuha na laganoj vatri. U međuvremenu skuhajte šurlice i poslužite uz gulaš.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....