ŠTO KUHATI?

Samo da je toplo i utješno! Danas kuhamo gusti gulaš koji je odličan uz krišku kruha, ali i uz domaću paštu

Recept za ovo jelo svojevremeno smo dobili na Krku, gdje su nam ga poslužili uz žlahtinu

Teško je ostati ravnodušan kada pred vas stigne tanjur dobrog junećeg gulaša, a upravo je takav i ovaj za koji vam recept ostavljamo u nastavku. Svojevremeno smo ga jeli na Krku, gdje nam je poslužen uz čašu žlahtine, a posebno ga volimo zato što može biti odlično jelo na žlicu, uz koje je dovoljna samo kriška toplog domaćeg kruha, ali poslužiti se može i uz domaću paštu, primjerice šurlice.

Još jedna dobra ideja bit će i palenta, pire ili kuhani krumpir. Ma, uz što god ovo gusto, zasitno, utješno jelo poslužite, zbilja ne možete previše pogriješiti.

image
Biljana Blivajs/Cropix/

STVARNO DOBAR GUSTI GULAŠ

Trebat će vam:
1,5 kg svježih šurlica
2 kg junetine
3 luka
2 svježe rajčice
200 ml ulja
6 češnjeva češnjaka
200 ml vina
peršin
sol i papar
ribani parmezan
Priprema:
Na luku dinstajte narezano juneće meso, dodajte protisnuti češnjak, začine, rajčice koje ste nasjeckali i narezani peršin. Dinstajte dok se ne napravi fini umak od svih finih sastojaka podlijevajući lagano vodom i vinom. Pustiti gulaš da se sat i pol vremena kuha na laganoj vatri. U međuvremenu skuhajte šurlice i poslužite uz gulaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 18:07