OBROK ZA DVOJE

Savršen način da iskoristite tikvice koje vam stoje u hladnjaku i napravite brz i jednostavan ručak

Uz dodatak ribanog sira i svježeg peršina, omlet postaje još bogatiji, a najbolje od svega - sve se radi u jednoj tavi

OMLET S TIKVICAMA

Trebat će vam:

1 srednje velika tikvica

4 jaja

2 žlice mlijeka (prema želji)

1 manji crveni luk

1 češanj češnjaka

2 žlice maslinova ulja

sol i papar prema ukusu

svježi peršin (prema želji)

ribani sir (prema želji - primjerice, parmezan, gauda)

Priprema:
Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Tikvice operite i naribajte. Češnjak ogulite i nasjeckajte ili zgnječite. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk. Pirjajte nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte tikvice i češnjak te sve zajedno pirjajte 5-7 minuta dok tikvice ne omekšaju i lagano porumene. U zdjeli razmutite jaja s mlijekom, posolite i popaprite prema ukusu. Prema želji dodajte ribani sir i nasjeckani peršin. Kada su tikvice gotove, ravnomjerno ih rasporedite po tavi i preko njih prelijte smjesu od jaja. Pecite na srednje jakoj vatri nekoliko minuta dok se donji dio omleta ne stisne. Pažljivo okrenite omlet pomoću lopatice, ili ga preklopite kao palačinku i pecite još oko minutu s druge strane. Poslužite toplo, uz svježi kruh ili salatu prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 09:08