OMLET S TIKVICAMA
Trebat će vam:
1 srednje velika tikvica
4 jaja
2 žlice mlijeka (prema želji)
1 manji crveni luk
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
sol i papar prema ukusu
svježi peršin (prema želji)
ribani sir (prema želji - primjerice, parmezan, gauda)
Priprema:
Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Tikvice operite i naribajte. Češnjak ogulite i nasjeckajte ili zgnječite. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk. Pirjajte nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte tikvice i češnjak te sve zajedno pirjajte 5-7 minuta dok tikvice ne omekšaju i lagano porumene. U zdjeli razmutite jaja s mlijekom, posolite i popaprite prema ukusu. Prema želji dodajte ribani sir i nasjeckani peršin. Kada su tikvice gotove, ravnomjerno ih rasporedite po tavi i preko njih prelijte smjesu od jaja. Pecite na srednje jakoj vatri nekoliko minuta dok se donji dio omleta ne stisne. Pažljivo okrenite omlet pomoću lopatice, ili ga preklopite kao palačinku i pecite još oko minutu s druge strane. Poslužite toplo, uz svježi kruh ili salatu prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....