KUHAJ BOLJE

Skuhajte domaći kečap i zaboravite onaj iz supermarketa, napravite juhu i ljetne mini pizze

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Nastasja Chiara Petrić otkrila nam je svoj recept za domaći kečap, a tu su i dva recepta u kojima ga možete iskoristiti

Ima nešto čarobno u pripremanju zimnice, pogotovo ako je spremate od domaćeg povrća i voća. Dok ljeti uživamo u punim i svježim okusima, voljeli bismo i zimi osjetiti barem dašak esencije tih plodova. Daleko najdraža namirnica mi je rajčica i njezina me svestranost inspirira.

Ove godine odlučila sam se za nekoliko varijanti zimnice s rajčicom, a jedna od najdražih mi je domaći ketchup. Uvijek volim imati i nekoliko bočica čiste pasirane rajčice, a dodatkom drugih aroma dobiva se odličan začin kao dodatak drugim jelima ili kao samostalni umak koji se može jesti u mnogim kombinacijama.

Osim recepta za ketchup kako ga ja radim, pokazat ću vam na koje još načine možete upotrijebiti ovaj svestrani crveni umak, a da pritom zaintrigirate i dječja nepca. "Brza hrana" ne mora nužno biti i loša, jer sve u što uložimo svoje vrijeme i trud višestruko nam se vrati ako ostanemo dosljedni i strpljivi.

Umjesto klasičnog tijesta, pizzu možete raditi i od tikvica, polpetice se ne moraju peći u dubokom ulju, nego u pećnici, a dodate li malo vode u ovaj ketchup, dobit ćete izvrsnu juhu koja će zadovoljiti i najizbirljivije male i velike gurmane.

Stižu recepti u nastavku!

Najbolji domaći kečap na svijetu

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Mini pizze od tikvica

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Malo drugačija paradajz juha

Juhu od rajčice napravite od domaćeg kečapa koji razrijedite vodom pola-pola i samo ga ugrijte. Muffine od riže pripremite od viška skuhane riže (basmati ili jasmin najbolje su zbog arome) koju pomiješate s naribanim parmezanom. Pripremljenom smjesom napunite silikonske kalupe za muffine (ili obične premažite maslacem), naribajte još malo parmezana na vrh svakog muffina i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta. Poslužite muffine na sredini tanjura i prelijte ih toplom juhom

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:24