NEDJELJNI RUČAK

Sočan lungić u lisnatom tijestu više je nego dobra ideja za raskošan obiteljski ručak

 Deposit Photos/
Lungić omotajte pršutom, a zatim i lisnatim tijestom, pustite da se peče, a za to vrijeme pripremite kakav kremasti prilog...

Trebat će vam:

1 lungić
2 žlice senfa
100 g pršuta
1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
1 jaje
Sol i papar

Priprema:

Lungić očistite, natrljajte soli i zapecite sa svih strana na maslinovom ulju. Izvadite ga na tanjur, premažite ga senfom, dodajte papar i pustite da kratko stoji kako bi se potpuno ohladio. Na prozirnu foliju stavite pršut, na pršut stavite lungić i zarolajte. Tako pripremljeni lungić spremite u hladnjak, a nakon pola sata iz hladnjaka izvadite lisnato tijesto i na tijesto dodajte lungić omotan pršutom. Zarolajte ga u lisnato tijesto i odstranite višak tijesta. Premažite umućenim jajem, dodatno posolite i pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva, ovisno o veličini lungića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 12:12