NEDJELJNI RUČAK

Sporo pečeno, aromatično meso dobar je odabir za sendviče, ali slaže se i uz klasične priloge

 From_my_point_of_view
Na ovaj smo način ovog puta pripremali junetinu, no kada je u pitanju trgano meso najpopularniji odabir je svinjetina

Priprema:

2 kg mesa (svinjetina ili junetina)
2 glavice luka
5 režnjeva češnjaka
3 mrkve
4 lovorova lista
1 žlica timijana
250 ml crnog vina
riža
stari kruh
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

Meso najprije dobro zapecite sa svih strana i dok je još na vatri dodajte mu luk, češnjak i mrkvu. Dodajte začine, a zatim i crno vino. Dodajte i vode ili temeljca toliko da prekrije povrće. Poklopite i pecite oko 2 sata na 150 stupnjeva, povremeno provjerite. Zadnjih 30 minuta pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva. Za to vrijeme skuhajte rižu i kruh premažite maslinovim uljem pa ga kratko tostirajte na tavi. Nakon što ste meso izvadili iz pećnice, poslužite ga uz rižu i tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 23:53