Srdele s pireom od celera i pečenom paprikom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg svježih srdela (očišćenih, nabodenih na štapiće, ako su na roštilju, štapiće prije namočite)
  • krupna sol
  • 1 glavica celera
  • 1 krumpir
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/8 žličice sjemenki komorača, usitnjenih
  • 2 grančice timijana
  • 100 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • 4 crvene paprike
  • morska sol
  • crni papar

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Paprike namažite maslinovim uljem pa ih pecite

dok ne potamne sa svih strana, izvadite, ostavite poklopljene da se opuste, pa ih ogulite.

2. korak

Celer, krumpir, komorač, češnjak i timijan prelijte vodom i zakuhajte. Posolite i kuhajte 20 minuta.

3. korak

Izvadite grančice timijana, smiksajte ih, propasirajte te postepeno dodajte maslac. Posolite i popaprite.

4. korak

Zagrijte roštilj ili grill tavu, pa grilajte nekoliko minuta sa svake strane, izvadite i posolite krupnom solju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 07:38