KAKO IH VOLIMO

Starinska sipana pita, čokoladni kolač bez jaja i talijanski klasik, ovo su tri kolača s jabukama kojima se vraćamo svake jeseni

Sve tri slastice, recepte za koje ostavljamo u nastavku, su sočni, ne previše slatki zalogaji u kojima jabuke igraju glavnu ulogu. I to je sve što nam ove jeseni treba...

Stigla je sezona slastica s jabukama i to nas iznimno veseli. Volimo ih u jednostavnim jelima kao što su prva jutarnja zobena kaša ili klasicima kao što je pita od jabuka, ali postoje te neke slastice koje su toliko dobre da ih svake jeseni stavljamo ispred svih drugih.

U prvom redu, tu je sipana pita, koju danas radimo već i žmirećki, zatim torta di mele, kada nam se jede pita od jabuka, ali nemamo volje ni vremena za pripremu, te čokoladni kolač bez jaja, kada nam se jede brownie, ali pri ruci nemamo sve sastojke. Sve recepte koje ostavljamo u nastavku isprobali smo nekoliko puta i provjereno funkcioniraju. Dakle, danas je dan za slatko s jabukama!

image
Unsplash/

PITA S KOJOM NEMA BAŠ NIKAKVE MUKE

Ako dosad niste isprobali sipanu pitu, vrijeme je da tu slatku nepravdu ispravite. Po receptu kreatora sadržaja i fotografa Darka Kontina uvijek uspijeva od prve, pa smo ga zamolili da ga podijeli s nama. Poveznicu ostavljamo u nastavku.

STARINSKA SIPANA PITA

image
Darko Kontin/

TALIJANI OVO OBOŽAVAJU

A što kažete na talijanski klasik za pripremu kojeg vam nije potreban baš nikakav poseban alat ili suđe? Torta di mele pomalo podsjeća na pitu, ali je sve sastojke potrebno samo pomiješati i izliti u kalup. Dakle, daleko je jednostavnija i praktičnija. Recept Slavice Šagolj čeka vas u nastavku.

TALIJANSKI KLASIK S JABUKAMA

image
Berislava Picek/Cropix

ČOKOLADA I JABUKE

Jabuke se dobro slažu i s čokoladom, posebice ako sve zajedno upakirate u kolač nalik sočnom brownieju. Lidija Lončarić inspiraciju je pronašla u receptu popularnog veganskog kuhara Gaza Oakleyja pa napravila svoju verziju, koja spaja sve ono najbolje od jeseni uz dodatak čokolade.

ČOKOLADNI KOLAČ S JABUKAMA BEZ JAJA

image
Lidija Lončarić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 14:33