Stigla je sezona slastica s jabukama i to nas iznimno veseli. Volimo ih u jednostavnim jelima kao što su prva jutarnja zobena kaša ili klasicima kao što je pita od jabuka, ali postoje te neke slastice koje su toliko dobre da ih svake jeseni stavljamo ispred svih drugih.
U prvom redu, tu je sipana pita, koju danas radimo već i žmirećki, zatim torta di mele, kada nam se jede pita od jabuka, ali nemamo volje ni vremena za pripremu, te čokoladni kolač bez jaja, kada nam se jede brownie, ali pri ruci nemamo sve sastojke. Sve recepte koje ostavljamo u nastavku isprobali smo nekoliko puta i provjereno funkcioniraju. Dakle, danas je dan za slatko s jabukama!
PITA S KOJOM NEMA BAŠ NIKAKVE MUKE
Ako dosad niste isprobali sipanu pitu, vrijeme je da tu slatku nepravdu ispravite. Po receptu kreatora sadržaja i fotografa Darka Kontina uvijek uspijeva od prve, pa smo ga zamolili da ga podijeli s nama. Poveznicu ostavljamo u nastavku.
TALIJANI OVO OBOŽAVAJU
A što kažete na talijanski klasik za pripremu kojeg vam nije potreban baš nikakav poseban alat ili suđe? Torta di mele pomalo podsjeća na pitu, ali je sve sastojke potrebno samo pomiješati i izliti u kalup. Dakle, daleko je jednostavnija i praktičnija. Recept Slavice Šagolj čeka vas u nastavku.
ČOKOLADA I JABUKE
Jabuke se dobro slažu i s čokoladom, posebice ako sve zajedno upakirate u kolač nalik sočnom brownieju. Lidija Lončarić inspiraciju je pronašla u receptu popularnog veganskog kuhara Gaza Oakleyja pa napravila svoju verziju, koja spaja sve ono najbolje od jeseni uz dodatak čokolade.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....