DVA GLAVNA SASTOJKA

Starinsko jelo kojeg se rijetko sjetimo, a tako je jednostavno i zasitno

 Olga Mazyarkina/Getty Images
Jelo u kojem se spajaju krumpir i tjestenina obožavali smo kad smo bili mlađi
Jelo u kojem se spajaju krumpir i tjestenina obožavali smo kad smo bili mlađi

Trebat će vam:

300 g tjestenine

4-5 manjih krumpira

1 glavica luka

100 g slanine (po želji)

1 žličica crvene mljevene paprike

sol i papar

ulje

Priprema:

Tjesteninu stavite kuhati u slanu vodu. Za to vrijeme u većoj tavi zagrijte ulje ili mast pa na tome pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte slaninu, ako je koristite, a zatim i krumpir koji ste nasjeckali na kockice. Začinite mljevenom crvenom paprikom, soli i paprom te podlijte vodom. Kuhajte dok krumpir ne omekša i većina vode ne ispari. Zatim dodajte skuhanu tjesteninu, pomiješajte i poslužite toplo. Po želji, u jelo možete ubaciti i na kockice sjeckanu mrkvu i celer te ih kuhajte s krumpirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 17:55