Kad se temperature spuste ispod 15 stupnjeva, vrijeme je da se zagrijemo paljenjem pećnice ili pripremom utješne hrane. Ovog puta paljenje pećnice preskačemo i umjesto toga u loncu grijemo ulje pa pržimo omiljene slatke loptice. Fritule po receptu naše Slavice Šagolj su meke, sočne, lagane i prozračne, a okupane u šećeru i cimetu instantno će zamirisati cijelu kuhinju. Recept ostavljamo u nastavku, a pronaći ga možete i u jesenskom broju magazina Dobra hrana, kao i ostale recepte u kojima glavnu ulogu igra upravo cimet.
Fritule s cimetom
Trebat će vam:
300 g glatkog brašna
2 jaja
2 žlice šećera
1 burbon vanilin šećer
390 g grčkog jogurta
prstohvat soli
1 žličica cimeta
1 prašak za pecivo
2 žlice ruma
ulje za prženje
Za posip:
3 žlice šećera
2 žlice cimeta
1 vanilin šećer
Priprema:
U manju dublju zdjelu stavite sve sastojke za posip, izmiješajte, te svaku pečenu fritulu uvaljajte u cimet. U veću zdjelu stavite jaja te ih izmiješajte, dodajte šećer, burbon vaniliju i sve sjedinite. Dodajte grčki jogurt, cimet i rum. Mokrim sastojcima postupno dodajte suhe sastojke i sve lagano izmiješajte. U posudu za prženje ulijte ulje zagrijte ga. Bitno je da u posudi bude dosta masnoće da se fritule pravilno peku. Malom žličicom uzimajte tijesto i spuštajte u vruće ulje. Svaku hrpicu tijesta pržite sa svih strana dok ne porumene. Pečene fritule vadite rupičastom žlicom. Tople uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera.
U novom broju magazina, koji je sada na kioscima, pozabavili smo se fermentacijom, ali i brojnim drugim temama. Prepun je recepata, dobrih priča, savjeta i preporuka. Također, magazin Dobra hrana od sada dostupan i putem Hanza Media webshopa. Jednostavno, brzo i praktično, naručite svoj omiljeni magazin i preuzmite u odabranom paketomatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....