ODLIČNA IDEJA

Svinjska pečenka s batatom i jabukama idealna je za dobar, bogat ručak, a neće koštati previše

 Nikolay_donetsk/Getty Images/istockphoto
Uz ovakvu gozbu trebat će vam samo još zdjela sezonske salate
Uz ovakvu gozbu trebat će vam samo još zdjela sezonske salate

Trebat će vam:

800 g svinjskog karea, vratine bez kosti ili drugog komada po želji

2 žlice maslinova ulja

2 režnja češnjaka

1 žličica senfa

1 žličica meda

sol, papar, ružmarin

400 g batata, oguljenog i narezanog na ploške

2 jabuke, narezane na kriške

1 žlica maslinova ulja

sol i papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Meso natrljajte solju, paprom, senfom, medom i nasjeckanim češnjakom. Stavite u posudu za pečenje i pecite pokriveno 1 sat. Dodajte batat i jabuke, pokapajte uljem i pecite otkriveno još 30 minuta, dok sve ne porumeni. Poslužite toplo uz sokove od pečenja i zdjelu salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 06:37