DOBAR RUČAK

Teleći odrezak u umaku od gljiva najbolji je kada ga poslužite uz njoke ili pire krumpir

Veal cutlet with cream and mushroom sauce

 Nicolas Garrat/Getty Images
Koristiti možete šampinjone, ali i vrganje, bukovače...
Koristiti možete šampinjone, ali i vrganje, bukovače...

Trebat će vam:

600 g telećih odrezaka

200 g gljiva

1 luk

2 žlice maslaca

150 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)

100 ml bijelog vina

sol, papar i svježi peršin po ukusu

Priprema:

Na maslacu popržite luk dok ne omekša, dodajte meso i kratko zapecite s obje strane. Dodajte gljive i vino te kuhajte dok alkohol ne ispari. Ulijte vrhnje, posolite, popaprite i kuhajte još 15 minuta na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Poslužite uz domaće njoke ili pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 11:40