Jednostavno, a baš dobro

Tiramisu kuglice zbog kojih gore mreže: isprobajte malo drugačiji recept za slatki talijanski klasik

Ovaj recept će nekima biti zanimljiviji i za ljetna druženja, kad nije baš praktično nositi zdjelu tiramisua na piknik ili roštilj

@sevilays_world Instagram je profil koji pratimo već neko vrijeme, no prisutna je mlada autorica ovog profila, kojeg vode njezini roditelji, i na TikToku te na YouTubeu i zanimljivo je primijetiti koliko je strasti, ljubavi i talenta utkano u njene, mahom slatke recepte, iako je za pretpostaviti kako još nema 18 godina. Jedan od njezinih recepata posljednjih nam je dana posebno privukao pažnju, jer nam se svako malo prikaže na feedu. Riječ je o varijaciji recepta za slatki talijanski klasik kojemu rijetki mogu odoljeti. Dobro pogađate - riječ je o tiramisuu - kremastoj slastici koju volimo kako zbog teksture, tako i zbog svih okusa koje nosi sa sobom. Ovaj je možda malo jednostavniji, a nekima će biti i zanimljiviji, pogotovo za ljetna druženja, kad nije praktično nositi zdjelu tiramisua u prirodu na piknik ili roštilj. Također, lakše ga je i dijeliti, jer je zapravo u porcijama, odnosno kuglicama, koje jednostavno možete nabosti na štapić za ražnjiće. No, da ne duljimo previše, jer o tiramisuu sasvim sigurno već sve znate, u nastavku pogledajte kako ga priprema mlada food blogerica Sevilay, koja je podijelila ovaj video i recept na svojim društvenim mrežama, gdje ga je sveukupno "odobrilo" već više od 300 tisuća ljudi. Izgleda jednostavno, no je li i bolje, prosudite sami.

image
Marcus Z-pics/Getty Images/istockphoto

TIRAMISU KUGLICE

Trebat će vam:
175 g piškota
175 g mascarponea
1 žlica šećera u prahu (po želji)
25 ml espressa
liker ili rakija (po želji)
kakao

Za kremu:
200 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
1 žličica espressa

@sevilays_world Who also loves so much tiramisu like me 🥹🥹 Full recipe is on my insta acc: sevilays_world #tiramisu #balls #nobake #easy #foryouu ♬ πρωτότυπος ήχος - Spiros Zorpidis

Priprema:

Piškote usitnite, najbolje valjkom u vrećici, pa ih istresite u zdjelu.
Dodajte mascarpone i šećer u prahu te espresso.
Sve sastojke dobro sjedinite, najbolje rukom.
Sad oblikujte kuglice jednake veličine.
U duboki tanjur ili zdjelicu prosijte kakao i svaku kuglicu uvaljajte da bude u potpunosti prekrivena kakaom. Stavite u hladnjak da se malo prohlade.
Za to vrijeme umutite slatko vrhnje u čvrsti šlag.

Savjet više! Šlag će biti čvršći ako u njega dodate par kapi limunova soka.

Kuglice servirajte uz šlag i šalicu omiljenog napitka od kave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
07. srpanj 2025 09:02