AROMATIČNO I KREMASTO

Tjestenina s pečenom rajčicom i paprikom uvijek je dobra ideja za brzi ručak usred tjedna

 Pinkybird/Getty Images
Povrće ispecite pa ga pretvorite u gustu kremu i poslužite uz omiljeni oblik tjestenine
Povrće ispecite pa ga pretvorite u gustu kremu i poslužite uz omiljeni oblik tjestenine

Trebat će vam:

  • 400 g rajčice
  • 2 paprike
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 veliki luk
  • maslinovo ulje
  • začinsko bilje (bosiljak, timijan, origano)
  • tjestenina
  • sol i papar
  • sir po želji

Priprema:

Rajčice prepolovite, paprike očistite i stavite ih sve u posudu za pečenje. Dodajte neočišćene režnjeve češnjaka i luk narezan na četvrtine. Začinite soli, paprom, maslinovim uljem i začinskim biljem. Sve dobro promiješajte i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva 30-ak minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Dio tekućine u kojoj se kuhala sačuvajte. U posudu od blendera ili sjeckalice stavite pečeno povrće, istisnite češnjak i dodajte malo vode od tjestenine. Dodatno začinite po potrebi i blendajte. Pomiješajte s kuhanom tjesteninom, naribajte malo sira i poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 13:12