Trebat će vam:
- 400 g rajčice
- 2 paprike
- 4 režnja češnjaka
- 1 veliki luk
- maslinovo ulje
- začinsko bilje (bosiljak, timijan, origano)
- tjestenina
- sol i papar
- sir po želji
Priprema:
Rajčice prepolovite, paprike očistite i stavite ih sve u posudu za pečenje. Dodajte neočišćene režnjeve češnjaka i luk narezan na četvrtine. Začinite soli, paprom, maslinovim uljem i začinskim biljem. Sve dobro promiješajte i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva 30-ak minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Dio tekućine u kojoj se kuhala sačuvajte. U posudu od blendera ili sjeckalice stavite pečeno povrće, istisnite češnjak i dodajte malo vode od tjestenine. Dodatno začinite po potrebi i blendajte. Pomiješajte s kuhanom tjesteninom, naribajte malo sira i poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....