Tjestenina sa sirom i govedinom
Trebat će vam:
300 g makarona
350 g govedine (narezane na komadiće)
1 manji luk (sitno nasjeckan)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
2 žlice maslaca ili maslinovog ulja
1 žlica brašna
200 ml mlijeka
150 ml vrhnja za kuhanje
150 g naribanog sira (cheddar, gouda ili mozzarella)
50 g parmezana (po želji)
1 žličica senfa (po želji, za dublji okus)
sol i papar po ukusu
prstohvat muškatnog oraščića (po želji)
Priprema:
U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte makarone prema uputama na pakiranju, ali ih ocijedite minutu ranije jer će se još kratko kuhati u umaku. U većoj tavi zagrijte 1 žlicu maslaca ili ulja. Dodajte komadiće govedine i pržite ih 5 do 7 minuta dok ne porumene. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte još 5 minuta dok ne omekša. Zatim dodajte češnjak i kratko propirjajte (oko 30 sekundi). Začinite solju i paprom po ukusu. U tavu s mesom dodajte još jednu žlicu maslaca. Kad se otopi, dodajte brašno i miješajte 1 minutu dok ne postane zlatno. Zatim ulijte mlijeko i vrhnje za kuhanje uz stalno miješanje, dodajte polovicu naribanog sira i miješajte dok se ne otopi. Po želji dodajte malo senfa i muškatnog oraščića za dodatnu aromu. Dodajte skuhane makarone u tavu i dobro promiješajte da se sve lijepo poveže.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....