ZA LJUBITELJE PAŠTE

Tjestenina, sir i ozbiljna doza mesa! Ovo je recept za one koji ne vjeruju u ‘lagane obroke‘

Tri stvari koje garantiraju da ovo jelo bude savršeno - dovoljno sira, komadići govedine i tava koja zna što radi

Tjestenina sa sirom i govedinom

Trebat će vam:

300 g makarona

350 g govedine (narezane na komadiće)

1 manji luk (sitno nasjeckan)

2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)

2 žlice maslaca ili maslinovog ulja

1 žlica brašna

200 ml mlijeka

150 ml vrhnja za kuhanje

150 g naribanog sira (cheddar, gouda ili mozzarella)

50 g parmezana (po želji)

1 žličica senfa (po želji, za dublji okus)

sol i papar po ukusu

prstohvat muškatnog oraščića (po želji)

Priprema:

U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte makarone prema uputama na pakiranju, ali ih ocijedite minutu ranije jer će se još kratko kuhati u umaku. U većoj tavi zagrijte 1 žlicu maslaca ili ulja. Dodajte komadiće govedine i pržite ih 5 do 7 minuta dok ne porumene. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte još 5 minuta dok ne omekša. Zatim dodajte češnjak i kratko propirjajte (oko 30 sekundi). Začinite solju i paprom po ukusu. U tavu s mesom dodajte još jednu žlicu maslaca. Kad se otopi, dodajte brašno i miješajte 1 minutu dok ne postane zlatno. Zatim ulijte mlijeko i vrhnje za kuhanje uz stalno miješanje, dodajte polovicu naribanog sira i miješajte dok se ne otopi. Po želji dodajte malo senfa i muškatnog oraščića za dodatnu aromu. Dodajte skuhane makarone u tavu i dobro promiješajte da se sve lijepo poveže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 08:13