Tradicionalne božićne zvjezdice

Klasični keksi porijeklom iz Njemačke koje ćete nakon Sv. Nikole pronaći u gotovo svakom kućanstvu

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 280g šećera
  • 150g badema
  • 1 žličica cimeta
  • 5 bjelanjka
  • 3 čajne žličice limunove korice

Priprema

1. korak

U blender staviti 2/3 badema, šećer i cimet. Izmljeti dobro kako biste dobili finu smjesu samo sa par većih komada badema

2. korak

Od bjelanjaka napraviti snijeg a zatim dodati šećer.

3. korak

2/3 bjelanjaka pomiješati s prvotno napravljenom smjesom od badema te dodati i limunovu koricu. 1/3 snijega ostaviti za glazuru

4. korak

Pospemo šećer po papiru za pečenje te na njemu razvaljamo smjesu od badema i bjelanjaka. Premažemo preostalim snijegom i pustimo da se stvrdne na sobnoj temperaturi.

5. korak

Nakon toga pečemo na srednjoj rešetki na 150°C i to 7 do 8 min.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:00