Jorkširski puding punjen tradicionalnim engleskim pečenjem
Trebat će vam:
3 jaja
100 g glatkog brašna
150 ml mlijeka
prstohvat soli
2 - 3 žlice gazirane vode
maslinovo ulje ili mast za tavu
Za nadjev:
300 g pečene govedine
200 g kuhanog krumpira
100 g brokule
100 g graška
sos od pečenja po izboru
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 °C i stavite malo maslinova ulja ili masti u tavu ili posudu za pečenje da se dobro ugrije. U zdjeli umutite jaja, dodajte mlijeko, brašno, sol i gaziranu vodu dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u vruću, nauljenu posudu i pecite u pećnici 20 - 25 minuta dok ne naraste i postane zlatno-smeđe. U međuvremenu pripremite nadjev, narežite pečenu govedinu, skuhajte krumpir, blanširajte brokulu i grašak. Pečeni jorkširski puding izvadite iz pećnice i pažljivo ga napunite narezanim mesom, povrćem i prelijte sosom od pečenja. Poslužite odmah dok je topao i hrskav sa strane. Ovo je jelo idealno za klasični engleski nedjeljni ručak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....