SAVRŠEN SPOJ

Tradicionalni engleski nedjeljni ručak: jorkširski puding punjen govedinom i povrćem

Jorkširski puding punjen tradicionalnim engleskim pečenjem savršen je klasik koji spaja hrskavu koricu i bogat nadjev u jednom jelu

Jorkširski puding punjen tradicionalnim engleskim pečenjem

Trebat će vam:

3 jaja

100 g glatkog brašna

150 ml mlijeka

prstohvat soli

2 - 3 žlice gazirane vode

maslinovo ulje ili mast za tavu

Za nadjev:

300 g pečene govedine

200 g kuhanog krumpira

100 g brokule

100 g graška

sos od pečenja po izboru

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 °C i stavite malo maslinova ulja ili masti u tavu ili posudu za pečenje da se dobro ugrije. U zdjeli umutite jaja, dodajte mlijeko, brašno, sol i gaziranu vodu dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u vruću, nauljenu posudu i pecite u pećnici 20 - 25 minuta dok ne naraste i postane zlatno-smeđe. U međuvremenu pripremite nadjev, narežite pečenu govedinu, skuhajte krumpir, blanširajte brokulu i grašak. Pečeni jorkširski puding izvadite iz pećnice i pažljivo ga napunite narezanim mesom, povrćem i prelijte sosom od pečenja. Poslužite odmah dok je topao i hrskav sa strane. Ovo je jelo idealno za klasični engleski nedjeljni ručak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 09:46