PUN OKUSA

Tradicionalni okus na žlicu: gulaš od govedine s povrćem

Domaći gulaš od govedine s krumpirom i povrćem klasično je jelo koje grije i tijelo i dušu

Gulaš od govedine s krumpirom i povrćem

Trebat će vam:

600 g govedine (lopatica ili plećka)

4 srednja krumpira

2 veća luka

2 mrkve

3 žlice ulja ili masti

2 žličice mljevene slatke paprike

½ žličice mljevene ljute paprike (po želji)

2 lovorova lista

1 čajna žličica soli

½ čajne žličice papra

1 litra vode ili temeljca

svježi peršin za posipanje

Priprema:

Narežite meso na veće kocke, sitno nasjeckajte luk, a krumpire i mrkve na komade srednje veličine. U većem loncu zagrijte ulje ili mast pa dodajte luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte meso i pržite ga sa svih strana dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Potom umiješajte mljevenu papriku, kratko promiješajte i ulijte temeljac ili vodu. Dodajte lovorov list, posolite, popaprite i smanjite vatru. Kuhajte polako oko jedan sat, povremeno miješajući. Nakon toga ubacite mrkvu i krumpir, pa nastavite kuhati još 30 minuta, dok povrće ne omekša, a umak se lagano zgusne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 11:57