Gulaš od govedine s krumpirom i povrćem
Trebat će vam:
600 g govedine (lopatica ili plećka)
4 srednja krumpira
2 veća luka
2 mrkve
3 žlice ulja ili masti
2 žličice mljevene slatke paprike
½ žličice mljevene ljute paprike (po želji)
2 lovorova lista
1 čajna žličica soli
½ čajne žličice papra
1 litra vode ili temeljca
svježi peršin za posipanje
Priprema:
Narežite meso na veće kocke, sitno nasjeckajte luk, a krumpire i mrkve na komade srednje veličine. U većem loncu zagrijte ulje ili mast pa dodajte luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte meso i pržite ga sa svih strana dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Potom umiješajte mljevenu papriku, kratko promiješajte i ulijte temeljac ili vodu. Dodajte lovorov list, posolite, popaprite i smanjite vatru. Kuhajte polako oko jedan sat, povremeno miješajući. Nakon toga ubacite mrkvu i krumpir, pa nastavite kuhati još 30 minuta, dok povrće ne omekša, a umak se lagano zgusne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....